Saramura de crap

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 crap 2-3 kg
  • 2 ardei grasi
  • 4-5 catei de usturoi
  • 3-4 rosii bine coapte
  • 1 ardei iute
  • 3 linguri de pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • leustean verde

Mod de preparare

Se portioneaza crapul eviscerat fara a se desolzii si se da la gratarul bine incins, mai intai cu partea cu solzi.

Dupa ce se coace bine pe aceasta parte (solzii se ard complet), se intoarce pestele pe cealalta parte pana ce capata o culoare aramie.

In timp ce se coace pestele se pun pe gratar ardeii grasi, rosiile si ardeiul iute si se coc bine.

Dupa coacere rosiile si ardeii se curata de coaja, se taie in bucatele mici si se adauga intr-o cratita in care a fiert 1 1/2 litrii de apa cu sare. Se adaug usturoiul taiat marunt,se fierb tote ingredientele bine si la sfarsit se adauga pasta de tomate si se adauga piper dupa gust.

Pestele facut la gratar se curata de zgura formata pe partea cu solzii si se adauga in saramura preparata, se adauga leusteanul si patrunjelul tocat marunt si se pune cratita acoperita cu un capac pe gratarul inca incins.

Se serveste cu mamaliguta calda si ornat cu felii de lamaie si morcov ras folosit pentru ornarea farfuriilor in care se serveste saramura conform imaginatiei fiecarui bucatar.

Sa nu uitam sa alaturam la masa ardei iute si un vin alb sec.

Pofta buna!

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise