Bibanul este un peste rapitor ,poate fi pescuit tot timpul anului, chiar si iarna la copca si de aceea putem servi aceasta saramura in tot cursul anului. Este un peste raspandit in apa dulce ,dar si in Marea Neagra ,cu carne alba,gustoasa si dulce, iar icrele de biban sunt o delicatesa.
Acest peste nu se curata de solzi, i se inlatura decat intestinele si branhiile,se spala si se sterge sau se zvanta bine.
In cazul in care bibanii au icre ,dupa spalare icrele se sterg,se sareaza si se introduc inapoi cu grija in interiorul pestilor ...,hmmm ,un deliciu ...
Bibanii se sareaza si se frig la grill,gratar,plita sau pe o tabla presarata cu sare grunjoasa. Se frig pe ambele parti,dupa care se introduc in saramura fierbinte. Daca frigeti pestele pe plita ,puteti frige si rosiile...Dau un gust aparte saramurii .
Pentru saramura se adauga intr-o oala rosiile taiate felii, ardeiul tocat,ardeiul iute tocat marunt, usturoiul pisat, sare,cimbru si piper dupa gust si se pun la fiert in cca 1 l apa si se lasa sa fiarba pana se inmoaie rosiile si ardeiul.
Cand sunt fierte se adauga patrunjelul, uleiul,otetul, se mai potriveste de sare,piper,cimbru,se mai adauga apa daca este prea groasa saramura si se mai lasa sa dea in 2-3 clocote.
Pestii fripti se introduc imediat in saramura fierbinte si se tin cca 10 minute inainte de a fi serviti...
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise