Sandwich-uri din aluat, cu omleta si alte ingrediente

Sandwich-uri din aluat, cu omleta si alte ingrediente

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 75 g unt
  • 250 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 varf cutit sare
  • 1/2 lingurita otet de mere
  • 500 g faina
  • Pentru 4 omlete:
  • 8 oua
  • 375 g ciuperci conservate
  • 200 g kaizer
  • sare dupa gust
  • In plus:
  • 200 gr cascaval
  • 8 felii de gogosar de la borcan

Mod de preparare

De cum am primit acest Panini Maker Breville, m-am gandit sa testez aceste sandwich-uri la el, pentru ca sunt gustarile cele mai indragite de baietii mei.

Fac o omleta cu de toate in ea: preparate din carne, ciuperci, masline, ardei, etc, apoi o asez intre doua foi subtiri de aluat si prepar sandvich-ul fie la tigaie pe flacara aragazului, fie la multicooker si mai nou, la acest aparat minunat.

Sunt tare de efect, se pot lua la pachet oriunde mergem, la scoala, la serviciu, in excursii, se pot consuma la micul dejun, sau cina, alaturi de legume sau pur si simplu cu ketchup ca pizza.

Pentru aluat, punem 300 g faina intr-un bol si o amestecam cu drojdia uscata.

Acum, pe plicul de drojdie scrie ca se foloseste pentru 375 g faina, dar eu pun mult mai multa faina, si creste aluatul foarte bine si de asemeni se coace foarte bine. Nu prea sunt eu adepta cantitatilor exacte si in plus, la aceste sandwich-uri nu am niciun interes sa creasca aluatul foarte mult ca ar iesi din aparat.

Facem o adancitura la mijlocul fainii si punem acolo un ou, otetul, putina sare, apoi le amestecam cu putina faina.

Laptele il punem pe foc impreuna cu untul si il lasam doar sa se incalzeasca, iar untul sa inceapa sa se topeasca putin, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere.

Turnam laptele si untul, treptat, in vas si adunam la centru, faina de pe margini.

Amestecam bine aluatul in vas, apoi il rasturnam pe masa infainata si il framantam pana cand nu se mai lipeste de maini.

Va rezulta un aluat usor moale si elastic.

Il lasam la crescut pana cand preparam omletele.

Pentru omlete, feliem kaizerul mai subtire, scurgem ciupercile bine de zeama si eventual le mai taiem daca este cazul. Ale mele au fost feliate subtire, deci le-am lasat asa. Impartim ingredientele in patru.

Intr-un bol, amestecam doua oua cu o parte din ciuperci si o parte din kaizer, conectam aparatul la sursa de curent, iar cand ledul ne avertizeaza ca placutele aparatului s-au incins, turnam amestecul de ingrediente din bol, la mijlocul placutei inferioare si rapid, cu o spatula, intindem ingredientele pe toata suprafata placutei.

Inchidem capacul si asteptam semnalul ledului verde, care intre timp se va stinge si se va aprinde cand omleta este gata.

Transferam omleta pe platou si procedam la fel cu urmatoarea, pe care o pregatim cat timp se coace prima.

Dupa fiecare omleta, stergem placutele aparatului pe alocuri, pe unde se mai murdaresc de la kaizer, in special. Le stergem usor, cu o laveta moale sa nu le zgariem.

Feliem si cascavalul, iar gogosarul il taiem julien.

Impartim aluatul in patru, care intre timp a crescut, chiar si-a dublat volumul si intindem cate o parte in foaie subtire si lunga cat dublul placutei aparatului.

Asezam peste jumatate de foaie felii de cascaval si gogosar, apoi punem omleta peste ele, asezam iar peste omleta, felii de gogosar si de cascaval si le acoperim cu partea libera de aluat.

Presam bine marginile sa nu iasa ingredientele, conectam aparatul la sursa de curent si coacem sandwich-urile pana cand se rumenesc bine si se coace si aluatul de pe margini.

Sunt asa de bune si calde si reci si simple si cu ketchup, vi le recomand cu toata increderea.

Sfat:

- Nu mai tinem cont de semnalele ledului verde, le tinem cat este necesara coacerea lor, cam 5-6 minute fiecare.

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise