Sandwich-uri cu chifle la cuptor

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru chifle:
  • 350 gr faina
  • 1 ou
  • 4 linguri iaurt
  • 2 linguri cu smantana de la temperatura camerei
  • 15 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 2-3 linguri de lapte, doar daca este nevoie
  • 1 ou pentru uns
  • susan
  • Pentru umplut sandwich-urile:
  • 4 felii muschi file
  • 4 felii dovlecel pregatite la gratar
  • cascaval ras
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • 1 lingurita unt

Mod de preparare

Chiflele:

Cernem faina intr-un bol, punem sarea.

Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o punem peste faina.

Adaugam oul, incepem sa le amestecam.

Punem smantana, iaurtul, framantam bine, pana obtinem un aluat omogen, elastic. Daca nu este bine omogenizat aluatul, puneti putin lapte, la mine nu a mai fost nevoie.

La final incorporam uleiul si mai framantam 2-3 minute.

Acoperim aluatul cu un prosop curat, il lasam la dospit 30-40 de minute.

Dupa ce a dospit, presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul.

Il imapartim in 8 bucati egale, formam bile, vor iesi nu foarte mari.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, batem 1 ou spuma si le ungem.

Deasupra le presaram cu susan.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 25-30 de minute, pana se rumenesc.

Se scot, se lasa sa se racoreasca putin. Eu le-am pregatit de seara ca sa le am dimineata pentru sandwich-uri.

Pregatim sandwich-urile:

Cele 3 linguri de ulei le incingem intr-o tigaie, iar din cele doua oua pregatim ochiuri, pe care punem putina sare.

Luam 4 chifle, le taiem cate un capac.

Ungem baza cu putin unt, presaram putin cascaval ras.

Asezam o felie de muschiulet, apoi dovlecel, iar cascaval ras. Pe doua dintre ele vom pune cate un ochi.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, capacul il asezam langa.

Le introducem in cuptorul incins, pentru 10 minute, cat se topeste cascavalul.

Se servesc calde cu salata, cu o cana de lapte langa sau orice va mai place.

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise