Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit.

Timp pregatire
5985 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 300 g biscuiti
  • 150 g unt moale
  • 100 g miez de nuca prajit si maruntit
  • Umplutura:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1/2 cescuta de Tapioca perle
  • 3 linguri de zahar
  • 1 plic de gelatina(10 g)
  • fructe maruntite de ananas din compot, bine scurse
  • Crusta:
  • 150 g miez de nuca prajit si maruntit
  • 1 cescuta de zahar
  • 2 oua

Mod de preparare

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat cu o lingura.

Se pun la fiert 2 cani de apa, impreuna cu 3 linguri de zahar. Cand apa da in clocot, se pun perlele de tapioca si se lasa sa fiarba cca 30 minute, la foc mic. Se scurg, daca mai ramane sirop la fiert, apoi se acopera si se lasa sa se raceasca.

Frisca lichida se mixeaza pana se intareste, apoi se adauga perlele de tapioca, fructele maruntite de ananas bine scurse de sirop si gelatina hidratata in apa rece si apoi topita la bain marie. Se toarna peste blatul de bisciti si se da la rece 2 ore sau, de preferat, de seara pana dimineata.

Se pregateste crusta, caramelizand zaharul pana ce capata o culoare maroniu deschis, apoi adaugam miezul de nuca. Se da de pe foc si se incorporeaza cele 2 oua batute bine, in amesctecul de zahar caramel si nuci, amestecand in continuu cu o lingura pana ce devine un amestec omogen. Se repartizeaza uniform deasupra prajiturii, repede, cat este fierbinte si se mai lasa cca. 30 minute la rece.

Pofta buna!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise