Salsa de ciuperci cu vin

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 2 rosii,
  • 2 cepe rosii,
  • 300 g ciuperci,
  • 2 ardei iuti verzi,
  • 1 legatura patrunjel verde,
  • 1 lingurita sare iodata,
  • 40 ml vin demisec,
  • 1 lamaie,
  • 4 felii paine (toast),
  • 20 g unt.

Mod de preparare

Se oparesc rosiile cu apa clocotita si se curata de pielita. Se indeparteaza semintele (prin presare), iar miezul se taie cubulete. Ceapa curatata se toaca marunt, ciupercile spalate se taie feliute, iar ardeii iuti la fel, dupa ce s-au indepartat semintele si nervurile. Patrunjelul spalat si zvantat se toaca fin. Ingredientele astfel pregatite se amesteca cu sarea, zeama de lamaie si vinul si se lasa cel putin o jumatate de ora sa se patrunda. Se serveste pe painea prajita unsa cu unt (sau alaturi).

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise