Salau in aspic cu portocale

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g file de salau
  • 750ml aspic
  • 10g gelatina
  • 2 portocale
  • verdeata
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Fileurile se taie fasii si se pun la fiert in apa cu putina sare.Diluati gelatina in sucul stors de la o portocala ,adaugati 250 ml aspic,coaja rasa de la o portocala ,sare si piper.Amestecati bine si turnati compozitia intr-o tava de cozonac.Puneti tava la frigider 2 ore.

Cand aspicul s-a inchegat ,puneti deasupra 1/2 din fasiile de salau si turnati peste ele o alta aprte de aspic si dati tava iar la frigider ptr. 2 ore.

Puneti apoi fasiile de file ramase si turnati peste ele a treia parte din aspic.

Puneti tava la frigider si lasati-o 4 ore.

Ptr. a scoate din tava aspicul,scufundati tava ptr. 30 secunde in apa fierbinte,apoi rasturnati-o pe un platou.

Taiati preparatul in felii de 2 cm si ornati-le cu felii de portocala si verdeata.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise