Se spala fileurile, se zvanta, se prajesc in uleiul incins (cate doua minute pe fiecare parte) si se condimenteaza cu sare si zeama de lamaie.
Se curata telina si se taie felii subtiri, la fel ca si lamaia.
Se ia o forma rezistenta la foc si se aseaza straturi-straturi fileurile de peste, telina si lamaia.
Se pun pe foc otetul, vinul, foile de dafin si boabele de piper. Se gusta de sare si zahar si se lasa sa dea cateva clocote.
Se toarna marinata peste peste, se presara frunze de telina taiate fasii si se lasa 24 de ore la frigider.
Se serveste ca antreu, cu paine alba (bagheta).
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise