Salata ruseasca si oua umplute

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Salata ruseasca si oua umplute

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • -4 cartofi de marime medie
  • -8 oua
  • -1 pachet de mazare cu morcovi congelate
  • -1 pachet de pateuri “Vol-au vent” congelate
  • -4 castraveti murati
  • -1 gogosar murat
  • - sare dupa gust
  • - masline negre pentru decor
  • Pentru maioneza
  • -ulei de porunb
  • -2 lingurite de mustar
  • -sare dupa gust
  • -2 lingurite zeama de lamaie
  • -1 galbenus de ou

Mod de preparare

Pateurile “ Vol –au-vent” se scot din congelator si se lasa sa se dezghete.

Se aseaza intr-o tava de cuptor la cca 1 cm distanta unele de altele si se ung cu ou batut cu putina apa.

Se pun la cuptorul incalzit in prealabil la 205 grade cca 18 minute, sau pana au luat o culoare aurie.

Cartofii se curata de coaja si se pun la fierb in apa cu sare 20 de minute.

Mazarea si morcovii se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet.

Ouale se fierb tari.

Intr-un bol se taie marunt cartofii dupa ce s-au racit, castravetii murati si gogosarul murat.

Se adauga mazarea si morcovii scursi bine de apa.

Ouale se curata de coaja , se taie in jumatati si se scot galbenusurile intr-un bol si se sfarama cu o furculita.Se adauga si albusul de la un ou taiat marunt.

Se face maioneza( mie imi place sa o fac cu mana nu cu mixerul).

Pentru umplutura de la oua se mai adauga putin din compozitia pentru salata si maioneza, se potriveste de sare.

Se umplu ouale ,se aseaza pe un platou si se decoreaza dupa gust cu masline negre, frunza de patrunjel, rondele de castravete murat.

Se adauga maioneza la salata, se potriveste de sare si se umplu formele de “vol-au-vent” ; se aseaza pe un platou si se decoreaza dupa gust cu masline negre, rondele de castavete murat sau frunza de patrunjel.

Salata ramasa se aseaza pe un platou si se decoreaza cu ouale umplute , felii de gogosar murat si masline negre.

Pofta buna!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise