Toate legumele se fierb bine (cartofii trebuie fierți în coajă, după care se curăță coaja de pe ei).
Ouălele se fierb tare (cca. 10 min.).
Mărunțim macroul în bucăți cât se poate de mici.
Ceapa o tăiem în cubulețe foarte mici.
Amestecăm jumătate din heringul mărunțit cu ceapa și cu puțin ulei, până omogenizăm (se poate amesteca doar ceapa cu puțin ulei).
În vasul în care dorim să facem (prezentăm) salata, punem în straturi ingredientele, după cum urmează.
Pe fundul vasului se pune amestecul de hering și ceapă (sau varianta cealaltă, doar ceapa, peste care punem heringul mărunțit). Un strat subțire de maioneză se pune peste acest amestec.
Urmează cartofii răzuiți și iar un strat foarte subțire de maioneză.
Apoi morcovii răzuiți și încă un strat subțire de maioneză.
Acum întindem un strat din cealaltă jumătate de hering mărunțit.
Peste el, sfecla răzuită si un strat mai gros de maioneză.
Acum a venit rândul ouălelor să fie răzuite peste stratul final de maioneză.
Lăsăm salata la frigider peste noapte. Aromele au tot timpul să se contopească și culorile să difuzeze prin salată în straturi uniforme.
Se servește ca aperitiv rece!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise