Dovleceii se spală,se curăţă de coajă,se taie în două şi se scobesc de miez(de aceea se pot foosi şi dovlecei mari pt.că sunt mai ieftini şi la fel de buni).miezul nu se foloseşte.
Se taie dovleceii astfel scobiţi în felii groase care se opăresc în apă sărată pana se înmoaie bine(cca.5 min.)
Se scot,se lasă bine la scurs şi la răcit,după care se pasează cu furculiţa sau pe pun în blender pt.a obţine o compoziţie păstoasă.
Intre timp se prepară o maioneză din 2 ouă,la care se adaugă usturoiul pisat si muştarul.se sărează,se piperează după gust.
Pasta de dovlecei se toarnă peste maioneză,se freacă bine,se adaugă frunza de păptrunjel şi se dă la rece.
In funcţie de obiceiuri alimentare putei pune mai mult muştar,pt.că este mai gustoasă picantă.
Este o salată foarte uşor de preparat,mai rapidă decât cea de vinete dar la fel de gustoasă.
Bon apetit!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise