Se spala cartofii, se curata de coaja, se taie cubulete si se fierb (se pot coace si la microunde). Se fierbe fasolea sau se face pe aburi. Rosiile si ardeiul se taie cubulete. Maslinele se taie in 5-6 rondele.Intr-un pahar se face vinegreta, cu cutitul de la mixer. Se pun conserva de ansoa, mustarul, catelul de usturoi, zeama de lamaie si se amesteca cu mixerul pana se transforma intr-o pasta. Uleiul se pune treptat, ca la maioneza, pana se incorporeaza.Pe un platou se aranjeaza foile de salata, se pun rosiile, ardeiul si fasolea. Cartofii se dau prin vinegreta si se adauga peste fasole. Deasupra se pune tonul scurs de apa si pe margine se pun feliile de ou, ca in imagine. Se poate servi cu crutoane sau fara.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise