SALATA PARIZIANA

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua rascoapte
  • 500g sunca de Praga sau resturi de friptura
  • 1 conopida mica
  • 1 kg cartofi
  • 250g fasole verde
  • 2 salate verzi
  • 1 ceapa
  • 250g rosii
  • 5 linguri ulei
  • 2 linguri otet
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Legumele se fierb separat, ouale de asemenea se fierb separat. Se prepara sosul din ulei, otet, sare, piper. Pe o farfurie mare rotunda, se asaza in forma de piramida cartofii taiati felii(dupa ce au fost amestecati mai inainte cu putin din sosul de mai sus). In jurul cartofilor se aranjeaza fasolea verde taiata bucatele si in jurul ei frunzele de salata verde pe care se pune carnea tocata fin. In continuare, in jurul frunzelor de salata, ouale rascoapte taiate in sferturi si presarate cu ceapa tocata. In jurul oualor, bucatele de conopida presarate cu patrunjel verde tocat. Se termina de aranjat cu rondele de rosii asezate ca solzii de peste, de jur imprejurul salatei, chiar pe marginea farfuriei Se stropeste totul cu sosul preparat

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise