Salata norvegiana de cod

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt. 10 portii
  • Cod file 1,000kg
  • Hrean radacina 0,100kg
  • Pasta de hrean la borcan 0,150kg
  • Frisca lichida 0,200 L(sau smantana dulce pt. frisca)
  • Sare,piper alb,
  • Ceapa 0,150kg
  • Otet alb 0,030 L
  • Marar proaspat 2 legaturi
  • Salata verde 1 capatana
  • Oua 4 bucati
  • Rosii 0,500kg

Mod de preparare

Pregatire:

Codul file,se spala si se fierbe 10 min. cu 10 grame de otet.

Hreanul radacina se curata,se rade si se stoarce bine intr-un prosop curat.

Ceapa se curata si se toaca.

Mararul se spala,se zvanta si se toaca.

Salata verde se spala frunza cu frunza sub jet de apa rece.

Ouale se spala si se fierb foarte tare.

Rosiile se spala si se taie felii.

Preparare:

Pestele se taie in cuburi de 1 cm latime,se amesteca cu rosiile ceapa si salata verde rupta cu mana sau taiata in bucati mari.Amestecul se da la rece o ora.Din hreanul ras,frisca lichida sau smantana dulce,sare,piper alb,otet si pasta de hrean se face un dresing.Salata se monteaza pe un platou si se decoreaza cu oua fierte felii si marar proaspat crengute.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise