Salata norvegiana

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua;
  • 200 grame telemea (oaie/vaca);
  • 250 grame smantana;
  • 1 lamaie;
  • 1 castravete (crud/acru);
  • 4 rosii;
  • 2 mere;
  • 100 grame miez nuca (fistic, alune, migdale maruntite);
  • 1 telina mica;
  • 1 salata verde (pentru decor).

Mod de preparare

Se curata de coaja si se taie bastonase subtiri merele, telina, castravetele, amestecandu-se cu zeama de lamaie, sare si piper.

Ouale se bat si din ele se prepara o omleta, care se va taia in tigaie in timp ce se face in asa fel incat sa iasa bucati mici.

Smantana se amesteca cu telemeaua rasa.

Se pregateste un platou pe care punem frunzele de salata pe margine dupa care catre in mijloc punem legumele, rosiile taiate felii, smantana amestecata cu branza, omleta, dupa care se presara cu nuca maruntita (fistic, migdale, alune).

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise