Se fierb cartofii si se curata de coaja. Intre timp se fierb si ouale tari dupa care se separa albusul de galbenus. Pe un platou vom incepe a rade in straturi fiecare ingredient in parte. Vom rade cu partea cea mai mica a razatorei, astfel incat salata sa fie mai pufoasa. Toate ingredientele se rad direct pe platou.
Primul strat va fi de cartofi (aproximativ 1 cm grosime)
apoi urmeaza sprotul taiat sau rupt in bucatele (lungimea de 1 cm). Dupa ce am acoperit cu sprot, stropim putin si atent cartofii cu uleiul ce a ramas din cutia de sprote.
Urmeaza stratul de cascaval. Radem asa, incat sa acoperim stratul anterior. Radem untul (care inainte de asta trebuie sa stea in congelator vreo 15 min pentru a nu se topi in timp vom incerca sa-l radem). Deasupra untului, urmeaza maioneza. Aceasta nu se va folosi din borcan ci din plic (250 gr). Plicul se va taia intr-un coltisor foarte atent pentru a forma o gaurica foarte foarte mica, prin care vom stropi haotic cu maioneza pentru a acoperi stratul de unt. Daca gaura va fi mai mare greutatea maionezei ce va tasni va apasa ingredientele rase anterior si salata nu va mai fi atat de pufoasa. Penultimul strat va fi cel de albus de ou, la fel ras prin razatoarea cea mai mica. Iar deasupra salatei vom presura galbenusul faramitat marunt. Eventul putem infrumuseta salata cu ceva verdeata - cateva frunze de patrunjel, codite de ceapa taiate marunt, etc.
Se pune la frigider pentru 2-3 ore dupa care se poate servi.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise