Salata Mimoza

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 conserva peste in ulei
  • 4 oua
  • 300 g morcov
  • 300 g cartofi
  • 100 g ceapa
  • 250 g maioneza
  • 200 g ceapa verde sau patrunjel, telina

Mod de preparare

Morcovul si cartofii se fierb in coaja. Dup ace au fiert se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare;

Ouale se fierb, apoi se separa albusurile de galbenus. Albusurile se toaca marunt;

Ceapa se curata si se taie fin;

Se desface conserva de peste, se scot pestisorii si se desfac cu furculita;

Se ia un castronel mai adanc pentru salata, se asaza un strat de peste, se intinde un strat subtire de maioneza, apoi se pune un strat de albus tocat, morcov, ceapa si carofi. Peste fiecare strat de ingrediente, se intinde cate un strat de maioneza. Ultimul strat trebuie sa fie de maioneza, peste care se presara verdeata tocata, iar pe mijloc la 2-3 cm de marginea salatei se presara galbenusul dat pe razatoarea mica.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise