Salata Matbuha

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de rosii
  • 1/2 kg de ardei rosii
  • 2 - 3 ardei iuti
  • 1capatina de usturoi
  • 1/3 pahar de ulei de masline sau obisnuit
  • boia iute de ardei sau putin chilli
  • 1 ceapa potrivita
  • 100 gr de bulion

Mod de preparare

Se pun rosiile intr-un vas cu apa fierbinte pentru citeva minute, se curata de coaja si se taie cubulete.

Ardeiul se taie si el cuburi si se pune intr-o cratita la prajit. Se adauga ardei iuti si ceapa si se amesteca din cind in cind ca sa nu se prinda.

Se striveste usturoiul si se adauga impreuna cu rosiile, se lasa sa fiarba pe foc mic si, la nevoie, se adauga putina apa.

Cui ii place mai iute, adauga boia iute si sare.

Aproape de sfirsit se adauga bulionul, se amesteca inca putin si se stinge focul.

Este foarte buna cu ochiuri sau cu omleta si chiar asa pe piine putin prajita.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise