Vintele se spala, se taie felii de 1 cm grosime, se presara cu sare si se lasa sa stea 15 minute. Apoi se spala cu apa, se storc si se calesc 1 minut in ulei, pe fiecare parte. Rosiile se oparesc sau se pun cateva minute pe gratar si se curata de coaja, apoi se taie rondele. Ardeii se coc si se curata de coaja si de seminte, apoi se rup fasii. Dovleceii si ciupercile se taie felii si se prajesc putin pe fiecare parte, sau se tin cateva minute pe gratar.
Vinetele si restul legumelor se pun intr-un castron de salata, se adauga sare, otet balsamic si sare. Salata italiana de vinete se serveste rece, presarata cu frunze de busuioc, tocate.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise