Se curata verzele de primele foi, apoi se toaca fideluta, fin.
Se curata verzele de primele foi, apoi se toaca fideluta, fin. Se freaca fiecare varza tocata in parte, cu sare grunjoasa.
Morcovul curatat se da prin razatoare, apoi se freaca si el cu un praf de sare. Sfecla curatata de coaja se da si ea prin razatoare apoi se ,,indulceste" cu un praf de sare.
In borcane mari, spalate si zvantate, se asaza cate un strat din fiecare dintre legume, avand grija sa presam bine cu mana. Intr-unul din straturile de varza incorporam si frunzele de telina, taiate fin.
Dupa ce am umplut borcanul, se asaza radacinile de hrean, deasupra, in cruce. Se acopera borcanul cu o farfurie si se depoziteaza intr-un loc ferit si racoros, timp de 2-3 zile, timp in care zeama lasata fermenteaza. Dupa ce sta din fermentat, se adauga o lingura de otet de vin deasupra, se etanseizeaza bine si se depoziteaza intr-un loc racoros. Se consuma iarna, ca salata la friptura sau mancaruri scazute, adaugand un pic de ulei de masline si piper, dupa gust.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise