Se curata vinetele si dovleceii si se taie cubulete. Se stropesc cu zeama de lamaie sa nu se innegreasca. Cubuletele se pun la fiert in apa cu sare.Cand sunt fierte bine se rastoarna intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga bine.Dupa ce s-au scurs bine se faramiteaza cu furculita sau se face cu blenderul si se lasa iar la scurs.
Din galbenus, usturoi presat, mustar si smantana se face o maioneza dietetica la care se adauga incet incet uleiul de masline. Cand este gata adaugam vinetele si dovleceii apoi iaurtul.Potrivim de sare si piper si invartim bine sa se amestece toate.
Se poate consuma alaturi de paine proaspata si rosii.
Pofta mare !
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise