Salata de vinete cu tahini, numita la noi "mtabal", este una dintre cele mai populare preparate ale intregului an. Pentru faptul ca aici gasim vinete in orice sezon al anului, salata de vinete este un aperitiv care nu lipseste din meniul restaurantelor.Este usor de facut si nu contine prea multe ingrediente.
Deci sa trecem acum la modul de preparate al salatei.
Vinetele coapte la flacara sunt mult mai gustoase decat cele pe care le-ai face la o sursa de caldura fara flacara. Daca ai ocazia sa le coci deasupra unui gratar de gradina, cu atat mai bine.Eu le-am copt la flacara de la aragaz.
Coacem vinetele, dupa ce s-au copt le asezam intr-o sita (asezata deasupra unui vas de colectare), peste care vom presara putina sare, le acoperim cu un capac si le lasam sa se raceasca complet, timp in care se vor scurge de lichidul amarui pe care il contin.Vinetele se curata bine de coaja, eliminand orice urme de arsura. Atentie, nu folositi cutite de metal, ci instrumente din lemn, material plastic sau ceramica, in caz contrar, vinetele se vor inegri in urma oxidarii. Tot cu instrument nemetalic, se toaca vinetele bine de tot, eu am folosit un cutit ceramic Ernesto.
Am remarcat ca astfel se obtine cea mai buna salata de vinete, are gust foarte placut si aromat, total diferit daca am folosi mixerul.Important este sa fie tocate bine si sa nu se simta samburii sau vinisoarele, sa fie ca o pasta si nu ca o textura neplacuta, sau cu un aspect granulat.
E foarte buna si gustoasa si se poate pastra la frigider pentru a doua zi, dar sa fie intr-un vas inchis ermetic.
Pofta buna!
Specific: Iordania
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise