Salata de vinete cu maioneza

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg de vinete,
  • 3 oua (pentru maioneza - 2 fierte si unul crud) ,
  • o ceapa medie

Mod de preparare

Vinetele se coc pe tava, se curata si apoi se pun la scurs cam 4-5 ore. Se toata marunt (teoretic cu ciocanul de lemn pt snitele, insa eu le toc cu cutitul). Se taie ceapa foarte foarte marunt si se amesteca cu vinetele si putina sare dupa gust. Sarea e preferabil sa se puna inainte de maioneza ca se leaga mai bine.

Se face maioneza din 2 galbenusuri fierte pisate marunt si unul crud si ulei. La sfarsit se adauga o lingura de mustar. pentru 2 kg de vinete trebuie cam o cana de maioneza.

Se pune maioneza peste vinete, se amesteca bine si se da putin la frigider pentru ca e mult mai buna rece.

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise