Salata de vinete

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Salata de vinete

Ingrediente

  • 700 g vinete coapte si curatate (eu le-am avut congelate)
  • o ceapa mare
  • 150 ml ulei
  • sare

Mod de preparare

Vinetele le-am scos de seara din congelator si le-am lasat la dezghetat intr-o strecuratoare.

Cand s-au scurs bine, le-am pus intr-un castron si cu mixerul vertical le-am mixat adaugand 100 ml ulei, putin cate putin.

Restul de ulei l-am pus intr-o craticioara si cand s-a incins am adaugat ceapa tocata marunt. Prin calire, ceapa nu mai are miros asa puternic si devine mai dulce. Am lasat-o 2-3 minute cat sa se inmoaie, fara a se praji si asa fierbinte am adaugat-o peste vinete si am mixat in continuare pana s-a amestecat bine cu vinetele.

La sfarsit am adaugat sare dupa gust. Este o salata delicioasa.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise