1. Se sterg vinetele si se aseaza la foc deschis, pe flacara, pe gratarul pentru legume.
2. Se intorc pana se coc uniform.
3. Se taie pe lungime pentru a se scurge de zeama, se presara cu putina sare si se aseaza intr-o strecuratoare.
4. Se lasa la scurs aproximativ 1 ora, dupa care se curata de coaja.
5. Se toaca cu cutitul de lemn pentru vinete, pe un tocator de lemn foarte bine.
6. Se pun apoi vinetele tocate intr-un bol si se freaca treptat cu ulei.
7. Se adauga zeama de lamaie si ceapa verde tocata si se omogenizeaza foarte bine.
8. Se orneaza cu patrunjel verde si rosie si se poate servi pe felii de paine prajita cu salata de ardei copti, sau salata de rosii, sau cu orice alta salata poftiti!
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise