Varza se curata de frunzele vestede sau murdare, se spala bine,se taie fideluta sau se da prin razatoarea mare si se freaca bine cu sare si otet pana se inmoaie.
Morcovii se curata, se spala bine si se dau prin razatoare.Merele se spala si se dau la randul lor prin razatoarea mare (cu tot cu coaja),se stropesc cu zeama de lamaie si se amesteca cu varza si morcovii.
Sosul de tarhon se pregateste astfel:se pune o tigaie cu ulei la incins,se pune lingura de faina,se lasa putin amestecand tot timpul, se stinge cu supa de zarzavat(puteti face supa din cub concentrat,daca nu aveti legume in casa),se adauga tarhonul maruntit bine,se lasa la fiert cca 15 minute,amestecand din cand in cand pana se ingroasa sosul. Se ia tigaia de pe foc si se adauga smantana si otetul (de preferat cand se raceste putin, pentru a nu se taia smantana). Acest sos se pune peste salata, la servire.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise