Salata se spala frunza cu frunza,se usuca bine,se rupe bucati potrivite,se pune intr-un bol de salata;
Varza se curata,se spala si se toaca marunt,se adauga peste salata;
Ceapa se curata,se toaca marunt,se pune la calit,in doua linguri de ulei,cand este aproape gata se pun nucile taiate marunt;
Cand nucile s-au inmuiat,se toarna in tigaie 3 linguri de otet si vinul si se lasa sa fiarba 5 minute,cu capac, la foc mic;
Se asezoneaza compozitia se lasa la racit,se pune ulei de masline,se amesteca bine,creand un dresing, care se pune peste salata si varza;
Se amesteca bine si se lasa deoparte;
Se pregatesc ouale in apa astfel:se pun la foc 2 litri de apa combinate cu restul de otet si sare,iar cand apa da in clocot,se reduce focul si se sparg ouale in ea;dupa ce s-au coagulat,se iau cu spumiera,se scurg bine de apa si se aseaza peste salata;se presara cu cascaval ras.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise