SALATA DE VARZA CU OUA OCHIURI

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 varza medie;
  • 4 oua;
  • 1 salata verde;
  • 2 fire ceapa verde;
  • 200 ml ulei masline;
  • 10 linguri otet;
  • 100 grame nuci;
  • 50 grame cascaval ras;
  • 100 ml vin alb;
  • sare,piper.

Mod de preparare

Salata se spala frunza cu frunza,se usuca bine,se rupe bucati potrivite,se pune intr-un bol de salata;

Varza se curata,se spala si se toaca marunt,se adauga peste salata;

Ceapa se curata,se toaca marunt,se pune la calit,in doua linguri de ulei,cand este aproape gata se pun nucile taiate marunt;

Cand nucile s-au inmuiat,se toarna in tigaie 3 linguri de otet si vinul si se lasa sa fiarba 5 minute,cu capac, la foc mic;

Se asezoneaza compozitia se lasa la racit,se pune ulei de masline,se amesteca bine,creand un dresing, care se pune peste salata si varza;

Se amesteca bine si se lasa deoparte;

Se pregatesc ouale in apa astfel:se pun la foc 2 litri de apa combinate cu restul de otet si sare,iar cand apa da in clocot,se reduce focul si se sparg ouale in ea;dupa ce s-au coagulat,se iau cu spumiera,se scurg bine de apa si se aseaza peste salata;se presara cu cascaval ras.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise