Se spala dovlecelul, nu se decojeste, in schimb se taie rondele. Se elimina astfel codita. Se pune intre timp apa la fiert, cu sare, ori se pune pe foc dispozitivul de fierbere la aburi
Se pun rondelele de dovlecel in dispozitiv ori in apa clocotita si se lasa doar cateva minute, cat sa se inmoaie dovlecelul. Se scot imediat rondelele si se trec prin jetul de apa rece. Apoi se sterg cu un prosop de hartie, bine de tot.Dupa aceasta se spala ceapa, se curata si se taie marunt. Se spala menta si se sterge cu un prosop, se taie marunt. Dupa aceasta se combina ceapa cu otetul, menta, sarea, piperul si uleiul. Se amesteca, dupa care se adauga dovlecelul si se baga la frigider. Se lasa mai mult timp, dupa care se poate servi.
Pofta buna!
Mai multe pe Sanatate acasa http://sanatate-acasa.net
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise