Varza murata se prepara cu o saptamana inainte(intr-un borcan de 2 litri se pun o legatura de cimbru si marar,1 foaie de dafin o felie de paine sau franzela. Apoi se pune varza oparita in prealabil in apa cu sare si otet si marar, deasupra se pune din nou cimbru si marar, o felie de paine si se umple borcanul cu apa fiarta.
Se lasa la murat ,in maximum o saptamana este murata).
Intr-un bol se pun sunca taiata felii subtiri,merele tot asa,lungi si subtiri,varza taiata subtire(cat mai subtire),hreanul razalit ,maioneza,laptele batut,sare si eventual piper putin dupa preferinta. Se poate servi ca atare sau cu frigarui,gratare sau mititei,ideal pentru o masa de vara.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise