Salata de spanac cu oua si crutoane

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 bol supa plin cu spanac (sau salata verde)
  • 2 oua fierte
  • 1/3 cana dressing din lapte batut
  • 50 gr branza telemea
  • 2 felii paine veche de 1 zi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita ulei masline
  • sare, piper

Mod de preparare

1. Spanacul trebuie sa fie cat mai tanar, asa salata e mai buna. Se curata de codite si se spala bine. Daca frunzele de spanac sunt mai mari se taie bucatele. Se aseaza intr-un bol.

* daca folositi salata verde, spalati frunzele, le asezati una peste alta, le rulati ca un trabuc si taiati fasii pe latime

2. Dressingul se amesteca bine cu branza sfaramata marunt.

3. Painea se taie cuburi. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se pune painea condimentata cu sare si piper din belsug. Se amesteca rapid, cam 1 minut, pana crutoanele sunt crocante. Se pun peste spanac.

4. Se amesteca totul bine. Se aseza salata cu crutoane pe farfurie si deasupra se aseaza ouale taiate felii.

5. Se stropeste cu 1 lingurita ulei masline. Se serveste imediat, altfel crutoanele se inmoaie.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise