Ingrediente
- Levant sau “Bilad al Sham” este numele sub care sunt cunoscute un grup de tari din Orientul Mijlociu:Liban,Siria,Iordania,Palestina , Irakul si regiuni din Turcia si care a inceput sa fie folosit in Europa in secolul al 16-lea;aceste tari au multe afinitati de limba, culturale si gastronomice.
- Restaurantul Levant din Amman ofera mancaruri specifice acestor tari foarte gustoase si prezentate cu deosebita originalitate.
- Una din salatele care mi-au placut mult la acest restaurant este si salata de sfecla , care contine diferit de alte locuri si nuci zdrobite si care ii dau o aroma aparte.
- Avem nevoie de:
- -1 kg sfecla rosie
- -3 linguri pasta de susan “tahini”
- -3-4 catei de usturoi trecuti prin presa de usturoi
- -sucul de la o lamaie( sau dupa gust)
- -3-4 linguri ulei de masline
- -1 lingurita chimin macinat
- -1/2 cana de nuci zdrobite
- -sare dupa gust
- -piper proaspat macinat dupa gust
Mod de preparare
Sfecla se spala si se pune la fiert cca 45 de minute.
Se curata se coaja si se rade pe razatoarea mare.
Se pune intr-un bol si se amesteca cu restul ingredientelor.
Se serveste imediat sau se poate pastra la frigider.
Se pot pune toate ingredientele in mixer pana se obtine o pasta mai grunjoasa.
Pofta buna!