Salata de sfecla rosie specifica Levantului -“Mutabal shamandar”

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Levant sau “Bilad al Sham” este numele sub care sunt cunoscute un grup de tari din Orientul Mijlociu:Liban,Siria,Iordania,Palestina , Irakul si regiuni din Turcia si care a inceput sa fie folosit in Europa in secolul al 16-lea;aceste tari au multe afinitati de limba, culturale si gastronomice.
  • Restaurantul Levant din Amman ofera mancaruri specifice acestor tari foarte gustoase si prezentate cu deosebita originalitate.
  • Una din salatele care mi-au placut mult la acest restaurant este si salata de sfecla , care contine diferit de alte locuri si nuci zdrobite si care ii dau o aroma aparte.
  • Avem nevoie de:
  • -1 kg sfecla rosie
  • -3 linguri pasta de susan “tahini”
  • -3-4 catei de usturoi trecuti prin presa de usturoi
  • -sucul de la o lamaie( sau dupa gust)
  • -3-4 linguri ulei de masline
  • -1 lingurita chimin macinat
  • -1/2 cana de nuci zdrobite
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat dupa gust

Mod de preparare

Sfecla se spala si se pune la fiert cca 45 de minute.

Se curata se coaja si se rade pe razatoarea mare.

Se pune intr-un bol si se amesteca cu restul ingredientelor.

Se serveste imediat sau se poate pastra la frigider.

Se pot pune toate ingredientele in mixer pana se obtine o pasta mai grunjoasa.

Pofta buna!

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise