Se fierbe sfecla rosie in apa in care se adauga un virf de lingurita de sare. Rece, sfecla se rade prin razatoarea mare, se pune intr-un bol. Se face un dressing dintr-o lingura de otet, 3 linguri de zahar si 2 linguri de apa. Se pune peste sfecla rosie. Se rade hreanul pe razatoarea mica si se pune peste sfecla. Marul ionatan nu se curata de coaja ci se taie fideluta, astfel incit sa se vada si coaja, ceea ce da o culoare deosebita salatei(se poate si fara mar pentru cine nu doreste). Apoi se pune chimion pe deasupra, se amesteca bine, si se lasa un timp sa se patrunde toate aromele, apoi se serveste.
Este o salata deosebit de gustoasa, si sanatoasa, datorita proprietatilor sale. Nu contine multe calorii, cca 80 cal. la un bol de salata, si ajuta la detoxifierea ficatului. Sfecla rosie nu-si pierde proprietatile indiferent de modul de gatire, si ajuta la reglarea tensiunii arteriale si ofera protectie cardiaca.
(este totusi contraindicata pentru diabetici, deoarece contine zahar)
Va doresc pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise