Cu totii stim ce depozit de vitamine si microelemente este sfecla. Insa cel mai important este ca acestea nu se distrug la prelucrarea termica ca in cazul a altor multe legume. Principalul microelement continut in ea este Fierul - foarte bun mai ales in combaterea anemiilor. Asimilarea fierului este favorizata de vitamina C, prezenta in toate partile plantei. Deasemeni este bogata in: Zinc, Mangan, Cupru, Iod. Iar celuloza prezenta in sfecla elimina din organism toxinele, imbunatateste functionarea tractului intestinal, fiind un remediu excelent in tratarea obezitatii si a constipatiei.
Sfecla se spala si se pune la fiert. Cind e gata, se curata de coaja si se da prin razatoarea mare sau se taie pai. Ouale se fierb, se decojesc si se maruntesc, la fel ca si sfecla pai. Pai se taie si branza afumata Tofu. Castravetii, ceapa verde si patrunjelul se maruntesc fin. Se amesteca toate ingredientele cu maioneza si zeama de lamaie.
Maioneza, desigur, se poate inlocui cu smantana.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise