Salata de rosii cu mozzarella

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 8 portii:
  • 600 g mozzarella
  • 1 kg rosii coapte
  • 1 legatura de busuioc
  • 1 legatura de cimbrisor proaspat
  • 1 legatura de salvie proaspata
  • Pentru sos:
  • 5 linguri de otet balsamic
  • sare si piper alb macinat
  • 8 linguri de ulei de masline

Mod de preparare

1-se scurge mozzarella si se taie in rondele subtiri.Se spala rosiile, li se scoate cotorul si se taie felii.

2- se spala busuiocul, cimbrisorul si salvia si se usuca.Se pastreaza cate un pic din fiecare pentru decor.Se indeparteaza frunzele de pe tulpina si se pun in recipiente mici, separate.

3- se aseaza feliile de rosii si mozzarella alternant, pe un platou incapator, astfel incat sa se acopere pe jumatate.Se decoreaza cu verdeturile pastrate.

4-se amesteca otetul balsamic cu sarea si piperul, iar dupa ce s-a dizolvat sarea se adauga treptat si uleiul.

5- se toarna sosul peste rosii si mozzarella.Verdeturile condimentare se servesc separat.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise