Prepara o salata de rosii cu ceapa si busuioc, folosind aceasta reteta simpla si aromata. Un deliciu usor de facut, ideal pentru orice masa.
Spala rosiile si taie-le in felii sau cuburi, dupa preferinta.
Curata ceapa rosie si taie-o in felii subtiri. Daca ceapa este prea iute, o poti lasa cateva minute in apa rece pentru a-i reduce din intensitate, apoi scurge-o bine.
Spala frunzele de busuioc si rupe-le in bucati mai mici cu mana. Evita sa tai busuiocul cu cutitul pentru a nu-i deteriora aroma delicata.
Intr-un bol mare, combina rosiile, ceapa si busuiocul.
Adauga uleiul de masline si condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Amesteca usor toate ingredientele, astfel incat sa se combine bine aromele.
Lasa salata sa stea cateva minute la temperatura camerei pentru a permite aromelor sa se imbine, apoi serveste-o.
Sfaturi:
Poti adauga si cativa catei de usturoi taiati fin pentru un plus de aroma.
Daca vrei o salata mai consistenta, poti adauga branza feta, masline sau avocado.
Este minunata alaturi de o friptura de porc la cuptor, cartofi Hasselback sau o simpla iahnie de fasole boabe. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise