1. Pastele farfalle (mici) se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurg, se clatesc cu apa rece si se lasa in strecuratoare, sa se scurga bine.
2. Pieptul de pui, dezosat si fara pielita, se spala si se taie fasii subtiri. Se incinge uleiul intr-o tigaie, iar fasiile de piept se prajesc aproximativ 2-3 minute.
3. Dovleceii se spala, se curata, se taie cubulete si se adauga peste carne, in tigaie.
4. Morcovul se curata, se spala, se taie cuburi foarte mici (sau se da pe razatoare) si se adauga in tigaie.
5. Amestecul de carne, dovlecei si morcovi se sareaza, se pipereaza si se prajeste 5-6 minute pe foc mic, sub capac, sa se patrunda.
6. Prepararea sosului: Intr-un castron, se pun laptele batut si pasta de ardei; se adauga sare si piper in exces. Se bate totul cu un tel.
7. In castronul cu sos se adauga pastele bine scurse, carnea, dovleceii si morcovul, toate racite, si rosiile, spalate si taiate cuburi. Se amesteca pentru omogenizare. Castronul cu salata se pune la rece o ora.
8. Semintele de dovleac se prajesc intr-o tigaie, fara grasime; se lasa la rece, apoi se zdrobesc usor.
9. Salata se serveste in boluri, ornata cu seminte de dovleac prajite si crengute de busuioc.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise