SALATA DE PORTOCALE CU MERE

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 portocale,
  • 4 mere mari ,
  • sucul de la o lamaie,
  • 2 linguri rom,
  • 200g.zahar,
  • 1 pahar apa,
  • Frisca(optional);

Mod de preparare

1. Merele se curata de coaja, se taie in patru, se scot samburii si se taie felii. Se fierb in sirop de zahar, in care s-a adaugat putina coaja rasa de portocala si sucul de lamaie.

2. Portocalele curatate de coaja se taie in felii rotunde si fiecare felie se taie in 2 bucati.

3. In salatiera se aseaza alternativ portocale, mere, pana se epuizeaza fructele. Siropul racit se amesteca cu romul si se toarna peste fructe. Se tine salata 3-4 ore la frigider.

4. Dupa dorinta, serviti salata ornata cu frisca.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise