Dupa ce au fiert cartofii in coaja si ouale, le lasam sa se racoreasca si preparam sosul de maioneza. Opariti faina: puneti la clocotit 100 ml apa, amestecati intr-un ibric micut faina cu 10 -20 ml ulei, apoi amestecati energic cu un tel cu putina apa clocotita pana se formeaza un aluat oparit ca o smantana groasa. Nu trebuie sa puneti toata apa. Amestecati 2 galbenusuri cu mustarul si aluatul oparit, sare, piper, zeama de la o jumatate de lamaie si uleiul ramas, apoi adaugati iaurtul sau smantana.
Curatati cartofii de coaja si taiati-i in bucati ca pentru salata orientala. Curatati ouale si taiati-le felii subtiri.
Tocati marunt ceapa verde iar ceapa rosie o taiati in doua si apoi felii subtiri. Albusurile care raman de la maioneza prajiti-le putin pana se incheaga, apoi tocati-le. Eu am pastrat un ou fiert pentru decor. Amestecati toate ingredientele cu sosul de maioneza si otet, zeama de la o jumatate de lamaie, condimentati cu sare si piper, adaugati putina verdeata tocata. Decorati cu ou fiert, verdeata, feliute subtiri de ridichi, castraveti, peperoni, felii de lamaie. Pofta buna.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise