Orezul se spala si se pune la fiert pentru 20 minute in apa cu sare.
Cat timp fierbe orezul, taiem pieptul de pui in patratele mici si il punem la prajit in putin ulei de masline impreuna cu cateii de usturoi taiati marunt si patrunjelul tocat fin.
Din moment ce puiul a prins culoare, vom adauga porumbul, ardeiul taiat cubulete mici, sare si piper si mai lasam pe foc cca 5 minute dupa care adaugam vinul si lasam pana se evapora si dispare complet mirosul de alcool.
Scurgem orezul intr-o sita dupa care il trecem printr-un jet de apa rece si il lasam la scurs.
Cand orezul este complet rece si scurs foarte bine il amestecam cu 3 linguri de ulei de masline si sucul unei jumatati de lamaie.
Adaugam amestecul rece de pui si legume, amestecam bine si bagam salata la rece pentru minim jumatate de ora inainte de a o servi.
Pofta buna!
P.S. Pentru aceasta salata este indicata utilizarea orezului bob lung ! Eu, insa, aici nu am respectat regula si am folosit din cel rotund, astfel si-a pierdut un pic din look reteta.
Sursa reteta: Laura Adamache
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise