Se verifica icrele daca nu sunt foarte sarate. Daca sunt extrem de sarate, se pun intr-un tifon care se leaga sa nu se risipeasca si se spala cu un jet de apa sau se lasa intr-un vas cu apa cateva minute, dupa care se storc de apa usor. Ele trebuie sa fie mai sarate decat sunt in final, dar nu exagerat de sarate.
Se pun intr-un bol in care le vom prepara, si se mesteca cu furculita pentru a se sparge si pentru a alege eventualele pielite care au mai ramas.
Se adauga mustarul si sucul de lamaie si se amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza bine totul. Cand incep sa se umfle adaugam uleiul dintr-un vas cu picurator amestecand continuu in acelasi sens. Cand se ingroasa prea tare, le stropim cu 2-3 linguri de apa rece, omogenizam bine si continuam cu uleiul. Stropirea cu apa e necesara de maxim 2-3 ori pana finalizam, nu mai mult. Sunt gata cand devin pufoase si tari. Se scot intr-un vas in care le putem pastra la frigider si le ornam cu masline sau le lasam asa pana la servire.
Eu nu sunt de acord cu adaugarea de gris sau paine pentru ca le altereaza gustul de peste care mie imi place in mod deosebit.
De asemenea, eu adaug ceapa taiata marunt numai la masa, cand se mananca, pentru ca ceapa cruda are proprietatea de a atrage din mediul inconjurator tot felul de microbi si virusi daca e cruda si este expusa prea mult la aer, chiar si la cel din frigider si chiar daca e adaugata in diferite compozitii. Daca punem ceapa de la inceput in icre, ne vor putea provoca indigestie fara sa stim de ce.
Icrele se pot servi si cu masline in loc de ceapa, sau dupa preferinte.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise