Salata de iarna Cris

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg de morcov
  • 2 kg de ardei capia
  • 2 kg de ardei gras toate culorile
  • 2 kg gogonele
  • 2 kg de gogosari
  • Pentru maioneza:
  • 4 borcane de mustar(mai mult de 800 g)
  • 1 l de ulei

Mod de preparare

Legumele se rad separat sau se toaca foarte fin, dupa ce au fost rase se oparesc in

urmatoarea compozitie:

1 litru de otet de 9 grade

2 litri de apa

6 linguri de sare

600 g de zahar

piper boabe(1/2 de pachet)

mustar boabe(1/2 de pachet)

se introduc legumele si se oparesc, dupa care se scot si se lasa la scurs in strecuratoare, se lasa sa se raceasca dupa care se vor amesteca. Se repeta operatia pentru fiecare leguma in parte. Separat ne apucam de maioneza, uleiul se pune treptat peste mustar si se amesteca bine, cand maioneza are compozitia corespunzatoare se adauga si legumele care s-au racit se amesteca si se poate trece la umplerea borcanelor.

Pofta Buna

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise