SALATA DE FRUCTE USCATE

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 gr fructe uscate (50 gr felii uscate de mar, 200 gr smochine, 200 gr prune, 200 gr caise, 100 gr stafide)
  • 80 gr zahar, 1 bucata de scortisoara, 1 pahar de vin alb sec, felii de la jumatate de lamaie, 2 dl frisca, scortisoara pudra, anason (stea daca e posibil), 1 pahar de apa

Mod de preparare

Clatim rapid toate fructele, si le punem intr-un castron mare acoperit cu apa, rece timp de 2-3 ore. Clatim fructele, le stoarcem un pic si le punem in oala sub presiune pe aragaz. Adaugam apa, vinul, zaharul, scortisoara, anasonul si feliile de lamaie. Calculam aproape 7 minute de la inceputul fluier si oprim focul.

Scoatem fructele din oala sub presiune si le distribuim in 4 boluri. Lasam siropul la foc mediu pana capata o consistenta siropoasa.

Se toarna siropul peste fructe si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Le servim garnisite cu frisca pe care presaram scortisoara pudra si cu zahar pudra.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise