intr-o cratita mare, se amesteca vinul alb, tarhonul
si oregano; se pun la fiert la foc mare. când fierb, se
adauga scoicile; se acopera si se fierb 4-5 minute
sau pâna se deschid scolcile (se verifica dupa 3
minute, deoarece nu se deschid toate o data) se
scot pe masura ce se deschid (cele care nu se
deschid se arunca); se pastreaza lichidul in cratita.
când s-au racit destul, se scoate carnea din cochilii
si se pune intr-un castron mare; cochiliile se arunca.
Se incalzeste lichidul din cratita la foc mic Se
adauga crevetii si se fierb 3-4 minute sau pâna sunt
facuti. cu o spumiera, se scot crevetii, pastrând
lichidul În cratitâ. Când s-au râcit suficient se tale in
doua pe orizontala si se pun in castronul cu scoici.
se incalzeste lichidul din cratita la foc mic. se
adauga scoici le si se fierb 2 minute sau pâna sunt
facute. cu o spumiera se scot scoicile in castron,
pastrând lichidul in cratita Lichidul in care au fiert
fructele de mare se lasa sa se raceasca la
temperatura camerei si se masoara 1/2 cana.
intr-un castron, se amesteca 1/2 cana din lichidul
pastrat. sucul de lamâie. uleiul si mustarul. se
toarna sosul peste fructele de mare. se adauga
telina, ardei gras si patrunjel: se amesteca bine.
salata se tine la rece pina in momentul servirii.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise