Salata de fasole verde si pere

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr. cartofi
  • sare
  • 1 ramurica cimbru (sau uscat)
  • 300 gr. fasole verde (din conserva)
  • 2 pere
  • 100 gr. sunca de Praga (sau salam de sunca
  • nu prea gras) taiata fasii
  • 100 gr. smantana
  • 4 linguri otet
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 manunchi de patrunjel verde
  • zahar si piper proaspat macinat

Mod de preparare

1. Cartofii se spala si se fierb in apa cu sare, cca. 20 de minute. Apoi, se curata de coaja si se lasa sa se raceasca.

2. Scoatem fasolea verde din conserva si o scurgem de zeama.

3. Cartofii se taie bucati de cca. 5 mm. grosime si impreuna cu fasolea scursa se pun intr-un bol. Perele se curata de coaja si seminte, se taie felii si impreuna cu sunca taiata fasii si amesteca cu fasolea si cartofii.

4. Smantana se amesteca cu otetul, uleiul, sarea, piperul, patrunjelul tocat si zaharul si se amesteca cu legumele si perele.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise