Salata de fasole mung in cosulete cu faina de in si orz

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Salata de fasole mung in cosulete cu faina de in si orz

Ingrediente

  • Pentru salata
  • * 300 g fasole mung
  • * 2 morcovi
  • * 3 gogosari copti
  • * 1 ceapa mica
  • * 1 legatura patrunjel
  • * germeni de ridiche
  • * germeni de ceapa
  • * otet balsamic
  • * ulei de susan
  • * sare de mare
  • Pentru cosulete
  • * 100 g faina de in
  • * 100 g faina de orz
  • * 100 g faina alba (650)
  • * 150 g unt
  • * 2 oua
  • * 2 linguri apa rece
  • * 1 praf de sare

Mod de preparare

Incepem intai cu prepararea cosuletelor :

Preparare cosulete cu faina de in si orz:

Intr-un bol se amesteca faina de in, orz si faina alba , apoi se adauga untul si se framanta pana se formeaza un aluat faramicios. Se adauga ouale, apa si se continua framantarea, pana cand aluatul devine elastic, in jur de 5 minute. Se impacheteaza aluatul intr-o folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie potrivita pe care o asezam peste formele de mini tarte unse in prealabil cu unt si tapetate cu faina. Se indeparteaza excesul de aluat de pe marginile formei si se inteapa aluatul cu furculita, pentru a nu se umfla in cuptor. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 20- 25 minute. Dupa ce s-au copt se lasa sa se raceasca.

Preparare salata:

Fasolea mung se spala sub jet de apa rece si se fierbe aproximativ 30 minute. Dupa ce a fiert, se scurge de apa si se pune intr-un bol mai mare. Gogosarii si morcovul se coc, se curata, apoi se taie marunt . Punem peste fasolea mung gogosarii, morcovii, ceapa tocata marunt, patrunjelul spalat si taiat, germenii de ceapa si ridiche.

Se adauga otetul balsamic, uleiul de susan, sarea de mare (dupa gustul fiecaruia ) si se amesteca foarte bine. Fiecare cosulet se umple cu salata de fasole mung si se decoreaza cu germenii de ceapa si ridiche.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise