-Salata se poate pregăti fie rapid, cu boabe de fasole din conservă, fie fasolea se poate pregăti și fierbe acasa:
-Fasolea, care a stat la ”umflat” de cu o zi înainte, se pune la fiert cu apă rece (apa să acopere fasolea), iar după ce dă două,trei clocote se ia de pe foc și se aruncă prima apă, după care se pune din nou la fiert cu apă fierbinte.
-Se repetă această operațiune de încă două ori, astfel încât la final, să fie aruncate primele trei ape. (Toată aceste operațiuni se fac pentru evitarea balonărilor ulterioare, eventualelor tulburări digestive și posibilelor flatulențe care pot apărea după consumarea fasolei).
-Se pune fasolea la fiert (în a patra apă), se pun 1-2 linguri de ulei și se lasă vasul acoperit cu capac, să fiarbă la foc mic.
-Când este fiartă fasolea se lasă la răcit.
-Fasolea, fie din conservă, fie cea fiartă de noi și răcită în prealabil, se lasă la scurs într-o sită.
-Se curăță ceapa, se scot semințele la ardei (gogoșar), iar acestea se spală bine, împreună cu frunzele de salată și pătrunjelul.
-Se taie ardeiul cubulețe, salata verde mărunt, pătrunjelul se toacă fin, iar ceapa se taie julien și se freacă separat cu puțină sare pentru a se înmuia.
-Se amestecă boabele fierte și scurse de fasole cu celelalte ingrediente (gogoșarul, salata verde, pătrunjelul, ceapa).
-Se pregătește dressing-ul amestecând uleiul de măsline cu sucul de lămâie, se condimentează după gust și se toarnă peste salată.
-Înainte de servire, salata de fasole se dă la rece cca. 20 minute.
Poftă bună!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise