Alegem dovlecei tineri, prospeti, de marime mijlocie, cu seminte mici. Ii curatam de coaja si ii punem la fiert in apa clocotita. Cand sunt gata, ii scoatem si ii asezam pe un fund inclinat, sub un teasc, lasandu-i sa se scurga de apa. Dupa ce s-au scurs si s-au racit, ii tocam pe un fund, la fel ca pe vinete. Punem dovleceii tocati intr-un castron, adaugam ulei, putina sare, piper si lamaie sau otet, batandu-i bine. Tinem salata la rece. Inainte sa o servim la masa, adaugam ceapa tocata si garnisim cu cateva foi de patrunjel verde.
Salata de dovlecei tocati inlocuieste salata de vinete, mai ales pentru acei care tin regim alimentar. De asemenea putem pregati salata amestecata de vinete si de dovlecei, in cantitati egale.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise