Dovlecii se curata de coaja si se taie in doua pe lung, se scoate partea cu samburi din mijloc cu o lingura, se taie bucati si se pun la fiert pentru cca 15 min intr-o oala cu apa clocotita in care s-a pus si o lingurita de vegeta.
Se pun la scurs intr-o sita. Dupa ce s-a scurs apa si s-au racit un picut se paseaza (prin sita), se adauga cateii de usturoi facuti mujdei (cu un varf de lingurita de sare) si se amesteca bine.
Dupa ce s-a racit de tot se adauga maioneza (dupa gust), se omogenizeaza amestecul, si se lasa la frigider pentru doua-trei ore. Merge foarte bine alaturi de chiftele (reci) si de rosii.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise