Salata de Couscous

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Couscous (bob de grau mediteranean) - 500 gr.
  • Apa - 550 gr.
  • Rosii - 2
  • Morcov ras - intre 50- 100 gr (dupa gust)
  • Maioneza - 350 gr.
  • Lamaie, sare (approximativ 1 lingura jumate), marar, patrunjel, ceapa verde - dupa gust.

Mod de preparare

1 - Se ia couscousul din pachet si se amesteca cu apa; este nevoie de 30-40 de minute pana cand bobul de grau se inmoaie si creste. Nu se pune pe foc.

2- In acest timp - se taie ingredientele in bucati mici (asemanator cu salata de boeuf). Se rade coaja de lamaie.

3- Se adauga ingredientele:

- se recomanda sa se inceapa cu maioneza, pt. a putea face o pasta dupa gust.

- apoi se adauga rosiile, morcovul ras, coaja de lamaie, sare, marar, patrunjel, ceapa verde.

- la sfarsit - se verifica consistenta pastei si se fac ultimetle potriviri dupa gust.

4 - se lasa la rece pt. cel putin o ora. Salata se serveste pe paine sau ca salata la un fel principal de mancare.

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise