Salata de conopida cu iaurt

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 conopida( proaspata sau congelata)
  • 2 linguri maioneza de casa
  • 200 ml iaurt degresat
  • 2-3 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Conopida o desfacem in buchetele si o punem la fiert in apa cu sare 10-15 minute. Se scurge de zeamă şi se lasă să se răcească.

Se face o maioneza din doua galbenusuri( unul fiert si unul crud) amestecate cu o lingurita de mustar si cu uleiul.

Adaugam doua linguri de maioneza la iaurt si amestecam. Asezonam sosul format.

Usturoiul il cutatam si il pisam apoi il adaugam impreuna cu patrunjelul tocat la sosul format.

Conopida fiarta o tocam marunt apoi o amestecam cu sosul si dam la rece. Mai tarziu dupa ce s-au patruns toate condimentele, gustam si daca e cazul asezonam.

Punem salata intr-un bol si o ornam.

Servim salata alaturi de painea proaspat scoasa din cuptor.

Pofta mare !

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise